Yuridik sohaga oid bilim talab etiladigan mutaxassislarni qayta tayyorlash va malakasini oshirishning zamonaviy tizimi - Maqsudova Gulbahor Abdujabbarovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada yuridik sohaga oid bilim talab etiladigan mutaxassislarni qayta tayyorlash va malakasini oshirishning zamonaviy tizimi tahlil qilingan. Qayta tayyorlash jarayonining asosiy maqsadlari, zamonaviy ta’lim shakllari, xalqaro tajribani o‘rganish va raqamli texnologiyalarni qo‘llash masalalari ko‘rib chiqilgan. Mutaxassislarni tizimli ravishda o‘qitishning dolzarbligi, o‘quv dasturlarining moslashuvchanligi va ta’lim samaradorligini baholash usullari o‘rganilgan. Ushbu tadqiqot yuridik sohaga oid malakali kadrlar tayyorlash jarayonini takomillashtirishga xizmat qiladi.