Gaz Porshenli Stantsiyalarning Samaradorligini Oshirish Bo‘yicha Chora-Tadbirlar - Shodmonov Diyorbek Umid o’g’li, Saipnazarov Naurizbek Komekbay uli (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada gaz porshenli stantsiyalarning (GPS) samaradorligini oshirish usullari va chora-tadbirlari tahlil qilingan [1]. Samaradorlikka ta’sir ko‘rsatuvchi omillar, jumladan, yoqilg‘i sifati, dvigatel dizayni va texnik xizmat ko‘rsatish jarayonlari ko‘rib chiqilgan [2]. Issiqlik qayta tiklash tizimlari, avtomatlashtirish va IoT texnologiyalaridan foydalanish orqali stantsiyalarning umumiy samaradorligini oshirish yo‘llari yoritilgan [3]. Shuningdek, ekologik xavfsizlik va alternativ energiya manbalari bilan integratsiyaning ahamiyati muhokama qilingan [4]. Ushbu chora-tadbirlar energetika sohasida iqtisodiy va ekologik barqarorlikni ta’minlashga qaratilgan [5].