DAVLAT XIZMATLARINI KO'RSATISH BILAN BOG'LIK QONUNCHILIK BUZILGANLIGI YUZASIDAN YURIDIK JAVOBGARLIK - Samatova Umida Xayrullayevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada O„zbekiston Respublikasida davlat xizmatlarini ko„rsatish sohasida qonunchilik buzilishlari tahlil qilinadi. Davlat organlari va mansabdor shaxslarning qonunga zid xatti-harakatlari, jumladan, xizmatlarni kechiktirish, asossiz rad etish, korrupsiya, axborot oshkoraligini buzish kabi holatlar uchun belgilangan yuridik javobgarlik turlari ko„rib chiqiladi. Shuningdek, ma'muriy, jinoyat va fuqarolik-huquqiy javobgarlik normalarining qo„llanilishi va fuqaroning huquqlarini himoya qilish tartiblari tahlil etilgan. Mazkur maqola davlat xizmatlarini ko„rsatish tizimini takomillashtirish va qonunbuzarliklarning oldini olish bo„yicha amaliy tavsiyalarni ham qamrab oladi.