SUD-HUQUQ TIZIMIDAGI ISLOHOTLAR: ADOLAT VA QONUN USTUVORLIGINI TA'MINLASH YO‘LIDA - Sattarov Alisher Nurmaxammatovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasidagi sud-huquq tizimidagi so‘nggi yillarda amalga oshirilgan islohotlar tahlil qilinadi. Sud tizimining mustaqilligini ta'minlash, elektron sudlov tizimlarini joriy etish, fuqarolarning sud-huquq tizimiga murojaat qilish imkoniyatlarini kengaytirish va huquqni muhofaza qiluvchi organlar faoliyatini isloh qilish kabi asosiy o‘zgarishlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, sud-huquq tizimidagi islohotlarning fuqarolarning huquqlarini himoya qilish, adolatli sudlovni ta'minlash va davlatning xalqaro maydondagi imidjini yaxshilashdagi ahamiyati tahlil etiladi. Maqola sud-huquq tizimini takomillashtirish yo‘lida amalga oshirilayotgan sa'y harakatlarning muhimligini va uning ijtimoiy hamda siyosiy ahamiyatini yoritib beradi.