Inklyuziv taʼlimni tashkil etishda psixologik yondashuv tamoyillari - Qutimova Malohat Toʻliboyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada inklyuziv taʼlim tushunchasiga psixologik yondashuv qonunchilik hujjatlariga asoslangan holda, muallifning shaxsiy tajribalariga tayanib tadqiq etilgan. Imkoniyati cheklanganlik shaxs uchun toʻsiq emas, balki qoʻshimcha imkoniyatga ega boʻlish vositasi ekanligi muayyan shaxs misolida yoritib berishga harakat qilingan.