BIOGEN ELEMENTLARNING ORGANIZMDA TUTGAN O`RNI. KALSIY ELEMENTINING ORGANIZMDAGI AHAMIYATI - Murodullayeva Mohigul, Mamadoliyev Ikrom (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Biogen elementlar(Ca) – Maskur maqola odam organizmidagi kalsiy elementining ahamiyati haqida. Kalsiyning organizmdagi yetishmovchiligidan kelib chiqadigan kasalliklar hamda, kalsiyning organizmda ko`payishi oqibatlari. Organizmda kalsiy miqdorining ko`payishiga qaratilgan ishlar va kunlik qabul qiladigan mahsulotlarimizda kalsiyning miqdori. Kalsiyning organizmida tutgan asosiy o`rni.