Kichik Qurilish Korxonalari uchun Resurslarni Samarali Boshqarish va Barqaror Rivojlanish Strategiyalari - Jo'raboev Haliljon (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Savdoda kichik korxonalarni rivojlantirishni strategik boshqarishni tashkil etish muammolari ko'rib chiqiladi. Ularning ishlashi uchun intensiv rejalarni shakllantirish texnologiyasi taklif etiladi. Kichik savdo korxonasining bozordagi tadbirkorlik xulq-atvorining maqsadga muvofiqligi isbotlangan. Dunyo iqtisodiyotining shiddatli rivojlanishi raqobatbardosh mahsulotlar ishlab chiqarishda yangi marketingusullaridan keng foydalanishni taqozo etadi. O‘zbekiston Respublikasi iqtisodiyotida faoliyat yuritayotgan biznes subyektlarifaoliyatida marketing strategiyalaridan samarali foydalanish hamda biznesni yuritishning barcha jabhasida uniqo‘llash hamda samaradorligini oshirish dolazarb ahamiyat kasb etadi. Maqolada kichik Qurilish korxonalari uchun resurslarni samarali boshqarish va barqaror rivojlanish strategiyalari biznes subyektlarida bugungi kundagi ahamiyati va innovatsion marketing strategiyalariga qaratilgan ilmiy amaliy tahlil vaxulosalar berilgan.