YASHIL IQTISODIYOT – YANGI ZAMON, DAVR TALABI - Yuldoshev Husniddin To‘lqin o‘g‘li, Eshmuradov Ulug‘bek Tashmuratovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Dunyo iqtisodiyoti tobora kengayib, rivojlanib bormoqda. Jamiyatimizga yangi texnologiyalar va innovatsiyalar kirib kelib bizdan yangicha yondashuvlar va kreativlik bilan ishlashni talab etmoqda. Dunyo aholisi salkam 8 mlrd ga yaqinlashganda ularning ehtiyojini qondirish maqsadida iqtisodiyotni barqarorlashtirish va atrof-muhitga ehtiyotkorona munosabatda bo„lish, tabiat va uning ne‟matlarini kelgusi avlodga to„laligicha yetkazib berish eng dolzarb masalalaridan biriga aylandi. Ushbu maqolada yuqoridagi muammolarga yechim va taklif sifatida “Yashil iqtisodiyot” deb nom olgan yangi soha va uning ahamiyati to„g„risida batafsil ma„lumotlar keltirilgan.