OʻRTA OSIYODA TANGA PUL MUNOSABATLARI TARIXI - Xikmatullayev Davlatbek (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqola qadimgi Oʻrta Osiyoda tangalar zarb qilinishining tarixi va rivojlanishiga bagʻishlangan. Unda tangalar zarb etish texnologiyasi, ularning iqtisodiy hayotdagi roli va madaniy ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, bu tangalar orqali hududiy savdo-sotiq aloqalari, siyosiy mustaqillik jarayonlari va davlat hokimiyatining ramziy jihatlari tahlil qilinadi. Numizmatik topilmalar asosida qadimgi davlatlarning iqtisodiy tizimi va xalqaro aloqalaridagi o‗rni ochib beriladi.