KORRUPSIYANI QISQARTIRISH: JAMOAVIY MAS’ULIYAT VA STRATEGIYALAR - Isanov Murodbek Oybek O’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqola korrupsiyani qisqartirish masalasining dolzarbligi va uning jamiyat rivojlanishiga salbiy ta‟sirini yoritadi. Korrupsiya nafaqat iqtisodiy o„sishga, balki davlat boshqaruvi samaradorligiga, ijtimoiy adolatga va fuqarolarning davlat institutlariga bo„lgan ishonchiga salbiy ta‟sir ko„rsatadi. Maqolada korrupsiyaga qarshi kurash strategiyalari, davlat organlari va fuqarolar o„rtasidagi hamkorlik zarurati, shuningdek, korrupsiyani oldini olish va unga qarshi kurashda xalqaro tajribadan foydalanish masalalari ko„rib chiqiladi.