ADVOKAT-JINOYAT ISHLARINI BIRINCHI INSTANSIYADA YURITISHDA SHARTNOMAVIY VAKIL SIFATIDA - Mirzoyeva Mohinur Ulug’bek qizi, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada jinoyat ishlarini birinchi instansiyada yuritishda advokat ishtiroki, advokatning shartnomaviy vakil sifatidagi harakatlari, birinchi instansiya sudida ish yuritishda advokat ishtirokining protsessual-huquqiy holati, advokatning birinchi instansiya jinoyat ishlari sudida shartnomaviy vakil sifatida faoliyat yuritishidagi o„rni, uning huquqiy maqomi, vazifalari va vakolatlari keng tahlil qilingan. Advokatlik instituti sud-huquq tizimining muhim bo„g„ini sifatida inson huquqlarini himoya qilish, adolatni qaror toptirish va qonuniylikni ta‟minlashdagi ahamiyati, shartnomaviy vakil sifatida advokatning sud jarayonida ishtirok etishi, mijoz manfaatlarini himoya qilishdagi mas‟uliyati, sud bilan bo‟ladigan munosabatlari shuningdek, advokatning sud jarayonida duch keladigan asosiy muammolari va ularni bartaraf etish yo„llari muhokama qilinadi. Advokatning sud materiallari bilan ishlashdagi yondashuvlari, himoya strategiyasini ishlab chiqishdagi professional mahorati va huquqiy asoslar tahlil qilinadi. Ushbu maqola advokatlik faoliyatini rivojlantirish, sud-huquq tizimini takomillashtirish va inson huquqlarini himoya qilish bo„yicha amaliy takliflari haqida so‟z boradi.