RAQAMLI OMMAVIY AXBOROT VOSITALARINING AN'ANAVIY JURNALISTIKAGA TA'SIRI - Gaipova Yulduz Qoʻziboyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Raqamli ommaviy axborot vositalari jurnalistika sanoatida inqilob qildi, yangiliklarni yaratish, tarqatish va iste'mol qilish usullarini o'zgartirdi. Bosma gazetalar va teleko'rsatuvlar bilan ajralib turadigan an'anaviy jurnalistika onlayn platformalarning tez tarqalishi tufayli misli ko'rilmagan muammolarga duch kelmoqda. Ushbu maqola iqtisodiy, professional va axloqiy o'lchovlarga e'tibor qaratgan holda raqamli medianing an'anaviy jurnalistikaga o'zgartiruvchi ta'sirini o'rganadi. Shuningdek, u jurnalistlar va ommaviy axborot vositalarining noto'g'ri ma'lumotlar va jamoatchilik ishonchini yo'qotish bilan bog'liq tashvishlarni hal qilishda ushbu dinamik muhitga qanday moslashishini o'rganadi.