Popob Texnikasidan Foydalangan Holda Kashtado'zlik Yordamida Zamonaviy Kiyimlar To'plamini Yaratish: Oʻzbekiston Misolida - Bobojonova Shahnoza Rustamovna, Imomova Zuxra, Ganiyeva Dilnoza Furkatovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Zamonaviy moda va san'at o'rtasidagi bog'lanish har doim ijodkorlarni yangi yondashuvlar yaratishga undaydi. Oʻzbekistonda an'anaviy kashtado'zlik san'ati ming yillik tarixga ega bo'lib, bugungi kunda bu qadimiy texnika zamonaviy dizaynlar bilan uyg'unlashib, yangi ko'rinishlarga ega bo'lmoqda. Ayniqsa, popop texnikasi bilan birlashtirilgan kashtado'zlik uslubidagi kiyimlar to'plami yaratish, o'ziga xos va innovatsion moda tendentsiyalarini yaratishda katta ahamiyatga ega.