GOSPITAL TA’LIMDA TORTINCHOQ BOLALAR BILAN ISHLASH VA ULAR BILAN OLIB BORILADIGAN PSIXOKORREKTSION MASHQLAR - Baubekova Aqsungul Polatovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2023)
Bolalar gematologiyasi, onkologiyasi va klinik immunologiyasi markazi qoshidagi Maktabgacha va maktab ta’limi vazirligi huzuridagi “Mehrli maktab” davlat ta’lim muassasasida boshqa ta’lim muassasalari kabi darslar o‘quvchilar yoshi, sinfi,dunyoqarashiga qarab va maktabgacha ta’lim tarbiyalanuvchilarining yosh hususiyatiga qarab darslar tashkil etiladi. Bunday ta’lim muassasalarida bolalarga ta’limni sifatli va mukammal ravishda yetkazib berishda psixologik xizmatning ahamiyati juda yuqori. Psixologlar uzoq muddatli davolanayotgan bolalar bilan ishlashda ular bilan do‘stona munosabatta bo‘lib, o‘rganib suhbatlar olib boradilar, kuzatadilar, bolalarning xarakterini o‘rganib ruhiy halotidagi psixologik o‘zgarishlarni korreksiyalaydilar. Bolalar bilan alohida va guruhiy korreksion mashg‘ulotlar olib boradilar. Ushbu gospital ta’limda uzoq muddatli davolanayotgan ayrim tortinchoq bolalar bilan ishlash va ular bilan olib boriladigan psixokorreksion mashg‘ulotlar haqida tanishasiz. Bundan tashqari tortinchoqlik hislarining yoshlikdan namoyon boʻlishi mumkinligi hamda bu jarayon muloqotda yuzaga chiqishi va guruhiy mashg‘ulotlar tortinchoq bolalar bilan ishlashda usul sifatida qo‘llanilishi haqida soʻz yuritiladi.