O„ZBEK TILI DARSLARIDA О„QUVCHILАRINING GRАFIK MАLАKАLАRINI TАKОMILLАSHTIRISH MЕTОDIKАSI - Yusufzoda Shabnami Yunus (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqola o„zbek tili darslarida o„quvchilarning grafik malakalarini rivojlantirishga qaratilgan metodikani tadqiq qiladi. Grafik malakalar o„quvchilarning yozma nutqini, matn tuzish ko„nikmalarini va ijodiy fikrlashini shakllantirishda muhim rol o„ynaydi. Mazkur tadqiqotda grafik malakalar tushunchasi, ularni rivojlantirish bosqichlari, dars jarayonida qo„llaniladigan interaktiv usullar va vositalar tahlil qilinadi. Natijada, grafik malakalarni takomillashtirishning samarali metodik yondashuvlari va ular o„quv jarayoniga integratsiya qilinishi bo„yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.