MUSO AL-XORAZMIY- MARKAZIY OSIYOLIK BUYUK ALLOMA - Muhammedova Zilola Mahmud qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Maqolada buyuk o‗zbek olimi Muhammad al-Xorazmiyning ilmiy faoliyati va uning jahon ilm-faniga qo‗shgan tarixiy xizmatlari haqida so‗z boradi. Algoritmlar al-Xorazmiyning yuzta nomlaridan biridir. Maqolada ushbu atamaning rivojlanishi haqida batafsil ma'lumot berilgan. Maqolada, shuningdek, Leonardo Pisanskiy, Paccioli va boshqa Uyg'onish davri olimlari kabi mashhur Yevropa matematiklarining shakllanishida algoritmik g'oyalar va al-Xorazmiy ilmiy maktabining o'rni ko'rsatilgan.