Energiya auditining ahamiyati va amaliyoti - Ahmadjonova Dilorom Nodirbek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Mazkur maqola energetika resurslaridan samarali foydalanish va energiya tejamkorligini oshirishga qaratilgan energiya auditining nazariy va amaliy jihatlarini yoritadi. Energiya auditining turlari, bosqichlari, xalqaro standartlari, amaliy qo„llanilishi va bu jarayonning iqtisodiy hamda ekologik foydalari batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, O„zbekiston va dunyo miqyosida energiya auditi amaliyotida yuzaga kelayotgan muammolar va yechimlar ko„rib chiqiladi.