O’ZBEKISTONDA TALABALARNING TAYANCH KOMPETENSIYALARNI BAHOLASH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH - Turdiyeva Rohila Ismoil qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqola O„zbekiston ta'lim tizimida talabalar tayanch kompetensiyalarini baholashning samaradorligini oshirish masalalariga bag„ishlangan. Maqolada, talabalar tayanch kompetensiyalarini (bilim, ko„nikma, va malakalar) baholashning hozirgi holati, amaldagi baholash tizimlaridagi kamchiliklar va ularni takomillashtirish zaruriyati batafsil tahlil qilinadi. Muallif, O„zbekistondagi ta'lim tizimida kompetensiyalarga asoslangan baholashning rivojlanishi va uni takomillashtirishga oid strategiyalarni ko„rib chiqadilar. Shuningdek, maqola O„zbekistonning ta'lim siyosati, pedagogik yondashuvlar va amaliyotlarda yuzaga kelayotgan muammolarni bartaraf etish va talabalar kompetensiyalarini baholash jarayonini yanada samarali qilish uchun yangi innovatsion tavsiyalar va amaliy ko„rsatmalarni taklif etadi.