GLOBALLASHUV VA BOZOR MUNOSABATLARI SHAROITIDA MEHNAT MUNOSABATLARI, MEHNAT RESURSLARI, ULARNING TARKIBI VA TASNIFI - Xasanboyev Azamatjon Eldor oʻgʻli (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada globallashuv va bozor munosabatlari sharoitida mehnat munosabatlari va mehnat resurslarining tarkibi hamda tasnifi tahlil qilinadi. Globallashuvning mehnat bozoriga ta'siri, ishchi kuchining migratsiyasi, mehnatning diversifikatsiyasi va malakali ishchilarga bo'lgan talabning oshishi kabi omillar ko'rib chiqiladi. Shuningdek, mehnat resurslari va ularning tasnifi, shu jumladan yosh, jins, malaka va ta'lim darajasi bo'yicha tasniflanishi, mehnat bozoridagi o'zgarishlarni yanada chuqurroq tushunishga yordam beradi. Maqola bozor munosabatlari, mehnat resurslarining samarali taqsimlanishi va ishlab chiqarishning optimallashuvi uchun zarur bo'lgan omillarni tahlil qiladi.