Konstitutsiyaning inson hayotidagi o‘rni - Abdusattorov Abduqaxxor, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Konstitutsiya – davlatning asosiy qonuni bo‘lib, uning siyosiy, huquqiy, iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy tuzilishini belgilaydi. Bu hujjat jamiyat va davlatning o‘zaro munosabatlarini tartibga soluvchi me’yorlarni o‘z ichiga oladi. Konstitutsiya fuqarolarning huquq va erkinliklarini, shuningdek, ularning majburiyatlarini belgilaydi. Ushbu maqolada konstitutsiyaning mazmuni, inson hayotidagi ahamiyati va uning asosiy funksiyalari haqida batafsil ma’lumot beriladi.