TEMPERAMENT: SHAXSIYATIMIZNI SHAKLLANTIRUVCHI ICHKI KUCH - Tojiboyeva Nodiraxon Tursunaliyevna, Alisherova Zulfiya Tolibjanovna, iMuhammadiyeva Mushtariy Islomjon qizi Oripxo’jayeva Munisaxon Shodixo’ja qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada temperamentning turli turlarini tahlil qilish, ularning inson hayotidagi rolini, shaxsiy va ijtimoiy munosabatlarda qanday aks etishini korib chiqamiz. Shuningdek, temperamentning psixologik va ijtimoiy rivojlanishga qanday ta’sir qilishini o’rganish orqali, uning shaxsiyat shakllanishidagi ahamiyatini yoritamiz. Temperamentni tushunish, insonning kuchli va zaif tomonlarini aniqlashga yordam beradi, bu esa uning o’zini rivojlantirish, boshqalar bilan samarali muloqot qilish va hayotdagi muvoffaqiyatlarga erishishda yordam beradi.