Bug'-gaz turbinali elektr stansiyalarda gaz turbinaga kiruvchi havoning haroratini me'yorlashtirish tadqiqoti - Mamataliyev Baxtiyor Baxromjon o’g’li, Hikmatov Yusufjon Shuhrat o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada bug'-gaz turbinali elektr stansiyalarining samaradorligini oshirish maqsadida, gaz turbinaga kiruvchi havoning harorati me'yorlashtirish jarayoni muhokama qilinadi. Havo tozalash jarayonida filtrlar tizimini qo'llash, shuningdek, oddiy va HEPA filtrlar farqlari, qish mavsumida esa Inlet Bleed Heating (IBH) texnologiyasi yordamida havo haroratini oshirish usullari ko'rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari ishlab chiqarish samaradorligini va energiya uskunalarining ish muhitini yaxshilashga xizmat qiladi.