3-SINFDA ONA TILIGA OID BILIMLARN TAKOMILLASHTIRISHDA “BILIMLAR BELLASHUVI” TANLOVINI TASHKIL ETISH - Asatova Barfiya Faxridinovna, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqola sinfdan tashqari ishlar mazmunini takomillashtirish, bilimlar bellashuvi tanlovini qay tarzda tashkil etish haqida yoritilgan. Bunday turdagi bellashuv tashkil etilganda, o‗quvchilar tayyorgarlik ko‗rish jarayonida ona tili fanidan o‗tilgan mavzularni qayta takrorlab, yodlashadi, jamoa bo‗lib tayyorgarlik ko‗rishadi. Eng asosiysi bellashuv jarayonida jamoa bo‗lib ishlash, bir-birini himoya qilish, to‗g‗ri qarorlar qabul qilish, mag‗lubiyat va g‗alaba hissini tuyish kabilarni o‗rganadilar.