Mustaqil O’zbekiston Respublikasining tashkil topishi va uning tarixiy ahamiyati - Oxunova Marjona O’tkirbek qizi, Keldiyeva Shaxnozaxon Shuxratovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
XX asrning 80-yillarida sobiq sovet davlatida ijtimoiy -iqtisodiy, siyoyiy va ma’naviy jihatdan yaqqol tanazzul holati yuzaga kelib chiqa boshlagan. Bu maqolada SSRning parchalanishi va O’zbekistonning mustaqil davlat bo’lib shakillanishi haqida so’z boradi.