O’spirinlik davrida psixik rivojlanish xususiyatlari.Ilk o’spirinlik va yoshlik davrida psixik rivojlanish xususiyatlari - Adixamjonova Xumora Qobuljonova Diyora, Ibragimova Xurshida Xusanbayevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
O’spirinlik 10-11 yoshlardan 14-15 yoshlargacha bo’lgan davrni tashkil etadi. Hozirgi o’spirinlar o’tmishdoshlariga nisbatan jismoniy, aqliy va siyosiy jihatdan birmuncha ustunlikka ega. Ularda jinsiy yetilish, ijtioylashuv jarayoni, psixik o’sish oldinroq namoyon bo’lmoqda.Aksariyat o’quvchilarda o’spirinlik yoshiga o’tish, asosan 5-sinflardan boshlanadi. ,,Endi o’smir bola emas, biroq katta ham emas’’ ayni shu ta’rif o’spirinlik davrining muhim xarakterini bildiradi.Bu maqolada hozirgi kundagi o’pirin bolalarning psixik rivojlanishi haqida so’z boradi.