Jessi Styuart hikoyalarida inson va tabiat mavzusining tasviri - O’ralova Lobar Axrorovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada Jessi Styuartning “Bu ferma sotiladi” hikoyasidagi landshaft tasvirlarining o„ziga xosligi va ahamiyati o„rganiladi. Muallifning Sharqiy Kentukki tog„ manzaralarini tasvirlash orqali inson va tabiat o„rtasidagi murakkab munosabatlarni yoritishga intilishi tahlil qilinadi. Hikoya davomida tabiat ramz sifatida inson hayoti, qadriyatlari va modernizatsiya bilan bog„liq ziddiyatlarni ochib beradi. Tabiatning estetik va funksional jihatlari qahramonlarning ichki kechinmalarini aks ettiruvchi vosita sifatida ishlatiladi. Maqolada landshaft tasvirlarining realistik va hissiy jihatlari orqali hikoyaning mavzusi va mazmuni chuqurlashtirilganligi ta‟kidlanadi.