O‘zbekiston ijtimoiy sohasida amalga oshirilayotgan islohotlarning mazmun-mohiyati - Abduraxmonova Gulasal Avazbek qizi, Orifjonova Shahrizoda Diyorbek qizi, Keldiyeva Shaxnoza Shuxratovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
O„zbekistonda ijtimoiy sohada amalga oshirilayotgan o„zgarishlar mamlakatni zamonaviy va farovon jamiyatga aylantirishda muhim ahamiyat kasb etmoqda. Mazkur maqolada ijtimoiy sohadagi islohotlarning asosiy yo„nalishlari, amalga oshirilayotgan chora-tadbirlarning mazmun-mohiyati va ularning aholi farovonligi uchun ahamiyati tahlil etilgan. Shu bilan birga, mamlakatda ijtimoiy infratuzilmani rivojlantirish, ta'lim, sog„liqni saqlash, bandlik va uy-joy bilan ta'minlash kabi masalalarning ahvoli o„rganilgan.