Tasviriy san’atda ranglar va ruhiyat: Ranglar qanday qo‘llanilishi va ularning emotsional ta’siri - To‘liyeva Ruxsora (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada tasviriy san‟atda ranglarning qo„llanilishi va ularning inson ongiga emotsional ta‟siri o„rganiladi. Ranglar tasviriy san‟atda muhim ahamiyatga ega bo„lib, kuzatuvchilar ruhiyatiga bevosita ta‟sir qiladi. Shuningdek, ranglarning psixologik aspektlari, ularning kayfiyat, his-tuyg„ular va hissiyotga ta‟siri bilan birga ranglarning ramziy ma‟nolari ko„rib chiqiladi.