YANGI O’ZBEKISTON KONSTITUTSIYASIDA SHAXS VA DAVLAT MANFAATLARINING UYG'UNLIGI - Maqsudova Gulbahor Abdujabbarovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada Yangi O„zbekiston Konstitutsiyasida shaxs va davlat manfaatlarining uyg„unligini ta‟minlashga qaratilgan huquqiy asoslar va tamoyillar tahlil qilingan. Konstitutsiyaga kiritilgan o„zgartirishlar inson huquqlarini himoya qilish, ijtimoiy adolatni ta‟minlash va davlat boshqaruvini yanada samarali qilish maqsadida ishlab chiqilganligi ta‟kidlangan. Shaxsning erkinliklari va davlat barqarorligi o„rtasidagi muvozanatni saqlashga alohida e‟tibor qaratilgan. Shuningdek, maqolada davlat va jamiyat o„rtasidagi o„zaro hamkorlikni rivojlantirish, fuqarolarning huquq va manfaatlarini ta‟minlash hamda ular ishtirokini kengaytirish tamoyillari yoritilgan. Ushbu tamoyillar Yangi O„zbekiston taraqqiyotining huquqiy asoslarini belgilab beradi.