Atrof-muhitga yetkazilgan zarar uchun davlatlar javobgarligining xalqaro-huquqiy masalalari - Turg'unboyev Abrorjon Karimjon o'g'li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqola atrof-muhitga yetkazilgan zarar uchun davlatlarning xalqaro javobgarlik masalalarini tahlil qiladi. Maqolada atrof-muhit muammolari, xalqaro huquq doirasidagi qoidalar, iqtisodiy manfaatlar va ekologik zarurat o'rtasidagi ziddiyat, davlatlarning javobgarliklari, shuningdek, sanksiyalar tizimining zaifligi, muammoni hal etish uchun taklif etilgan yechimlar ko'rib chiqiladi. Maqola ilmiy tadqiqotlar va olimlarning nazariyalariga asoslangan holda yozilgan.