AYOLLAR TADBIRKORLIGIDA RAQAMLI IQTISODIYOTNING O‘RNI - Abduaxatova Madina Zokir qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqola raqamli iqtisodiyotning ayollar tadbirkorligini rivojlantirishdagi o'zgaruvchan rolini o'rganadi, biznes muvaffaqiyati uchun raqamli platformalardan foydalanishda ayollar duch keladigan imkoniyatlar va muammolarni ta'kidlaydi. Maqolada raqamli vositalar kirishdagi an'anaviy to'siqlarni, masalan, kapital va jismoniy infratuzilmaga cheklangan kirishni qanday kamaytirishi, ayollarga biznesni ochish va kengaytirishning yanada moslashuvchan va tejamkor usulini taklif qilishiga urg'u beradi. Shuningdek, u tadbirkor ayollarni qo„llab-quvvatlashda raqamli savodxonlik, global bozorga kirish va onlayn moliyalashtirish platformalarining muhim rolini ko„rib chiqadi. Biroq, maqola raqamli tafovut, texnologiya sohalarida gender tarafkashligi va ayollarning tadbirkorlik salohiyatini cheklashi mumkin bo'lgan jamiyatning umidlari kabi muammolar saqlanib qolayotganini tan oladi. Maqola ushbu toʻsiqlarni yengib oʻtish boʻyicha tavsiyalar bilan yakunlanadi, jumladan, raqamli inklyuziyani ragʻbatlantirish, genderni qoʻllab quvvatlovchi siyosatni yaratish va ayollar uchun yanada adolatli va inklyuziv raqamli iqtisodiyotni taʼminlash uchun texnologiya sohasida xilma-xillikni ragʻbatlantirish.