IQLIM O’ZGARISHI VA UNI O’ZBEKISTON QISHLOQ XO’JALIGIGA TA’SIRI - Tursunova Diyoraxon, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqola O„zbekistonning iqlim o„zgarishi muammosi va bu jarayonning mamlakatga ta‟siri haqida ma'lumot beradi. Iqlim o„zgarishining global va mahalliy darajada ko„rsatilayotgan salbiy oqibatlari, xususan, suv va oziq-ovqat tanqisligi, qurg„oqchilik va ekologik muammolar yoritilgan. O„zbekistonning BMTning iqlim o„zgarishi to„g„risidagi konvensiyalari va Parij bitimini ratifikatsiya qilishi, shuningdek, “Yashil iqtisodiyotga o„tish strategiyasi”ni amalga oshirishdagi harakatlari haqida ma'lumotlar taqdim etiladi. Ushbu maqola O„zbekistonning iqlim o„zgarishiga qarshi kurashdagi global harakatlarga qo„shgan hissasini va barqaror rivojlanishni ta‟minlash yo„lidagi sa‟y-harakatlarini ko„rsatadi.