XIX asr oxiri – XX asr boshlarida Xiva xonligining maʼmuriy tuzilishini oʻrganish tarixi - Asadbek Narimov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqola Xiva xonligining XIX asr oxiri – XX asr bpshlaridagi ma’muriy tuzlishi va boshqaruv tizimini rus tadqiqotchilarining asarlarida oʻrganilganligiga bagʻishlangan. Maqolada asosan Xiva xonligining ma’muriy tuzilishi va boshqaruv tizimi pogʻonalari (oʻrta bogʻin hamda yuqori qatlam) vakillarining asosiy vazifalari va majburiyatlari oʻrganib chiqilgan.