AYOLLAR KIYIMLARINI LOYIHALASHDA SURXONDARYO VILOYATI MILLIY BEZAK ELEMENTLARINI DASTURIY TA’MINOTINI ISHLAB CHIQISH - Anvarova Kamola Jahongir qizi, Mansurova M.A (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Bugungi kunda moda sanoati madaniy merosga va an'anaviy dizayn elementlariga qiziqishning qayta tiklanishini boshdan kechirmoqda. Bu tendentsiya milliy bezak naqshlarini o„zida mujassam etgan kiyim-kechaklarga talab ortib borayotganida o„z ifodasini topmoqda. Boy madaniy merosi va betakror bezak elementlari bilan mashhur Surhondaryo viloyati ayollar kiyimlari dizayniga moslashtirilgan dasturiy ta‟minotni ishlab chiqish uchun katta ilhom beradi. Ushbu maqolada Surhondaryoning an'anaviy bezak elementlarini zamonaviy kiyim dizayniga integratsiyalashga qaratilgan dasturiy vositalarni ishlab chiqish yoritilgan. Dasturiy ta'minot dizaynerlarning murakkab naqshlar bilan ishlash qobiliyatini engillashtirishga qaratilgan bo'lib, madaniy o'ziga xoslikni saqlagan holda moslashtirish va ijodiy jarayonni yaxshilash imkonini beradi. Maqolada, shuningdek, dasturiy ta'minot an'anaviy hunarmandchilik va zamonaviy texnologiyalar o'rtasidagi tafovutni qanday bartaraf etishi, merosni raqamli saqlash orqali moda barqarorligini ta'minlashi haqida gapiradi.