O‘ZBEK TILIDA HAYVON RAMZLARI VA ULARNING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATI - Ziyatova Latofat, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada o‗zbek tilida hayvon ramzlari va ularning o‗ziga xos lingvokulturologik xususiyatlari badiiy asarlardan olingan parchalar misolida tahlil qilingan. Shuningdek, hayvon ramzlari turli lingvomadaniyatda turlicha ma‘nolarga egaligi, o‗zbek tilida hayvon ramzlari turlicha talqin qilinganligi ko‗rsatib berilgan.