YANGI O’ZBEKISTONDA MA’RIFATLI JAMIYAT YARATISHDA YOSHLARNING O’RNI - Maqsudova Gulbahor Abdujabbarovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Yangi davr boshlab bergan davrga mamlakatimiz ham yangi tashabbuslar bilan kirib bormoqda. Ta'lim, fan, sport, san'at, madaniyat kabi qator sohalarda uzoq yillardan beri tajriba yigʻib kelayotgan yoki sohaga yaqinda kirib kelgan yuqori salohiyat va kreativ fikrlashga ega boʻlgan yosh malakali kadrlarni tayyorlash zamon talabidir. Faktlarga yuzlanadigan bo'lsak, yurtimiz aholisining qariyb 64 foizini yoshlar, yaʼni, 30 yoshgacha bo'lganlar tashkil etadi. Albatta bu, davlatimiz zimmasiga ulkan masʼuliyat yuklashini ko'z oldimizga keltirsak, juda katta eʼtibor, g'amxo'rlikni talab etadi, ikkinchi tomondan yoshlarimizga ko'rsatiladigan eʼtibor, ertaga ulkan yutuq va natijalarini ham beradi. Mamlakat hayotidagi madaniy, siyosiy-ijtimoiy, iqtisodiy munosabatlar butunlay o'zgargan. Ushbu maqolada Yangi O'zbekiston ma'rifatli jamiyatini yaratishda yoshlarning o'rni haqida atroflicha fikr va mulohazalar yuritiladi.