HAYRATLANISH HISSIYOTINING INSON KOGNITIV FAOLIYATIDAGI O'RNI - Toshquvvatov Xayrulla Lutfulla o´g´li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqola inson mohiyatining asosiy jihatlaridan biri sifatida hissiy holatlarning aks etishiga bag'ishlangan. Asosiy e'tibor kognitiv-informatsion vaziyatda, xususan, tafakkur jarayonida muhim rol o'ynaydigan "hayrat" hissiyotiga qaratiladi. Ushbu maqola "hayrat" hissiyotining xususiyatlarini aniqlashga va uning asosiy hissiy birliklar orasidagi o'rnini aniqlashga harakat qiladi.