Nemis va o‘zbek tillaridagi ketma-ket tarjima jarayonida yuzaga keluvchi ayrim muammoli omillar - Raxmanov Botir Maxmudovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada nemis va o‘zbek tillarida ketma-ket tarjima jarayonida duch kelinadigan ayrim muammoli omillar haqida ma'lumotlar beriladi. Ogzaki tarjimaning alohida yo‘nalishi hisoblangan ketma-ket o‘girish nemis tilidagi gaplarning murakkab tarkibiy tuzulishi va grammatik konstruksiyalarning o‘zaro muqobilini qidirib topish omillri bilan bog‘liq ekani tahlil etiladi. Maqolada nemis va o‘zbek tillarida kesimning ko‘p qismliligi, prodloglarning o‘rni kabi masalalar tarjima jarayonida muhim ahamiyatga ega ekani haqida fikr yuritiladi.