ERKIN VOHIDOV SHE’RIYATIDA SHAXS XUSUSIYATLARINING IFODALANISHI - Ergasheva Dilshoda Abdusalomovna, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada Erkin Vohidov she‟riyatida o„ziga xos tarzda ifodalangan shaxs xususiyatlari yoritilgan. Insoniy fazilatlar falsafiy qarashlar, milliy ruh ufurib turgan misralar, nazokat bilan berilgan ma‟no orqali beriladiki, o„quvchiga shoirning ruhi yuqadi. Shoir falsafiy ma‟no ifodalashga xizmat qilgan sabr, nafs, aql, ogohlik kabi so„zlar orqali nafaqat bir millatga, balki butun bashariyatga taalluqli xususiyatlarni qalamga oladi.