Bemorlarni klinik tekshirish usullari va ichki kasalliklarning umumiy belgilari - Kulasharova Muxlisa Zokir qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Maqolada bemorlarni klinik tekshirish usullari va ichki kasalliklarning umumiy diagnostik va tibbiy-psixologik ahamiyati ochib berilgan, uning tarixiy va nazariy asoslari muhokama qilingan. "Bemorning shikoyati" kontseptsiyasining mazmuni tahlil qilinadi. Bemorlarning shaxsiy, yoshi va klinik xususiyatlarini hisobga olgan holda anamnez yig'ishning uslubiy va uslubiy jihatlari tahlil qilinadi.