Buyrak va siydik ajratish tizimi kasalliklarini laborator- asbobiy takshirish usullari - Kulasharova Muxlisa Zokir qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Buyrak va siydik ajratish tizimi kasalliklarini laborator- asbobiy takshirish usullari, siydik yo'llari, siydik pufagi va siydik yo'llariga ta'sir qiluvchi patologik jarayonlar guruhidir. Ushbu organlarning faoliyatidagi har qanday og'ishlar og'riq, noqulaylik bilan birga keladi va jiddiy asoratlarni rivojlanishiga sabab bo'ladi.