O‘ZBEKISTONNING XORIJIY DAVLATLAR BILAN MADANIY ALOQALARIDA KINO SAN’ATINING O‘RNI (XX ASR OXIRI –XX ASR BOSHLARIDA) - Ergasheva Marjona Xidirovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada ikkinchi jahon urushidan so‗ng madaniy hayotning bir qismi bo‗lgan kino san‘ati sohasida O‗zbekistonning Afg‗oniston, Hindiston, Vyetnam kabi davlatlar bilan aloqalari, xalqaro miqyosda tashkil etilgan kinofestivallar hamda ushbu festivallarda Osiyo, Afrika va Lotin Amerikasi davlatlari o‗z kinofilmlari bilan qatnashishi, o‗zaro madaniy aloqalardagi rivojlanish ko‗rsatib berilgan. Shuningdek, mustaqillik yillarida O‗zbekiston Prezidenti Sh.Mirziyoyev tashabbusi bilan xalqaro kinofestival qayta ―Ipak yo‗li durdonasi‖ nomi ostida o‗tkaziladigan bo‗ldi.