Islom mintaqa madaniyati doirasida milliy maʼnaviyatimiz takomil bosqichlari - Ahmedova Shahlo Abduhakimovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2023)
Ushbu maqolada Islom mintaqa madaniyatining eng yuksak qadriyati tavhid e’tiqodini butun qudrati, mazmuni, amaliy mohiyati va ko’lami bilan anglab etish mintaqaning ilg’or ziyo egalari uchun necha asrlik yumush bo’lishini koʻrib chiqamiz .Bu yo’lda mintaqa ma’naviyati kamolot yo’lining bir qator pillapoyalarini bosib o’tdi. Ulardan dastlabki pog’onasini Sunna bosqichi deb atash mumkin.