SANOAT KORXONALARIDA INVESTITSIYA JARAYONLARI TARAQQIYOTINI TA’MINLASHDA MUHIM OMILLARNI ANIQLASH VA ULARNI TASNIFLASH - Quvatova Gulzoda Faxriddin qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Sanoat korxonalarida investitsiya jarayonlari taraqqiyotini ta’minlash, iqtisodiy o‘sish va raqobatbardoshlikni oshirishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu tadqiqotda investitsiya jarayonlarini samarali boshqarish uchun zarur bo'lgan omillar aniqlanadi va tasniflanadi. Investitsiya jarayonlari, asosan, moliyaviy resurslar, texnologik yangiliklar, inson resurslari, davlat siyosati va bozor sharoitlari kabi omillarga bog'liq. Ushbu omillarni chuqur tahlil qilish orqali sanoat korxonalarining investitsiya faoliyatini yaxshilash va ularning raqobatbardoshligini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari sanoat korxonalariga investitsiya strategiyalarini ishlab chiqishda yordam beradi va iqtisodiy barqarorlikni ta'minlashga xizmat qiladi.