GILAMLARDAGI NAQSH ORNAMENTLARINING RAMZIY MA’NOLARI - M.B.Xoliqova, N.B.Yusupova, P.S.Siddiqov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
ushbu maqolada qo„l gilamlari ishlab chiqarish uchun yangi konstruksiyali gilam to„quv dastgohi xaqida so„z boradi. Dastgohni gilam to„qishga tayyorlash bosqichlari ketma-ketligi va gilam xarid qilishda shovqinni kamaytirish uchun qanday gilam mahsulotlarini tanlash qulayligi to„g„risida ma‟lumotlar keltirilgan.