QIZILO`NGACH YARASI. DIAGNOSTIKASI VA PROFILAKTIKASI - Axmadaliyev Shoxrux Shuxratovich, Maxamataminova Shahodat Tursunali qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Qizilo'ngach yarasi - qizilo'ngachning pastki qismidagi shilliq qavatdagi o'tkir yoki surunkali nuqson, aksariyat hollarda oshqozonning kislotali tarkibiga ta'sir qilish bilan bog'liq. Ko'krak qafasidagi og'riqlar va bemor uchun yoqimsiz boshqa alomatlar bilan tavsiflanadi, agar davolanmasa, bemorning ahvolini og'irlashtiradigan va prognozni yomonlashtiradigan jiddiy asoratlarni rivojlanishiga olib keladi. O'z vaqtida tashxis qo'yish va etarli davolanish bemorning yuqori hayot sifatini saqlab qolish va patologiyaning xavfli oqibatlarini rivojlanishining oldini olishga yordam beradi.