GASTRITLAR. ULARNING TURLARI VA DIAGNOSTIKASI - Axmadaliyev Shoxrux Shuxratovich, Maxamataminova Shahodat Tursunali qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Gastrit - bu oshqozon shilliq qavatining yallig'lanishi. Bu Helicobacter pylori bakteriyasi bilan infektsiya yoki tanaga kuchli tirnash xususiyati beruvchi ta'sir natijasida yuzaga keladi. Bu me'da shirasi tomonidan oziq-ovqat mahsulotlarini qayta ishlash sifatining pasayishiga olib keladi. Shu sababli, oshqozon-ichak traktining butun faoliyati buziladi, organizm ozuqa moddalarining etishmasligini boshdan kechiradi.