MOLIYA SOHASIDA RAQAMLASHTIRISH JARAYONLARINING AHAMIYATI - Abdikarimova Aynura Abay qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada moliya sohasida raqamlashtirish jarayonlarining ahamiyati va afzalliklari yoritilib berilgan. Ya‟ni moliya sektorini raqamlashtirish ham davlat, ham tijorat tashkilotlarining moliyaviy resurslarini boshqarish shaffofligini ta‟minlaydi. Raqamli moliya xizmatlar bozorining afzalliklari shundaki, ushbu xizmat turidan foydalanuvchilar o‟zlariga qulay va hamyonbop bo‟lgan xizmat turini tanlash imkoniyatiga ega bo‟ladilar.