ILK YOSHDAGI BOLALARNI MEHNAT VA O’QISHGA O’RGATISHDATARBIYAVIY ISHLAR VA TARBIYACHINING ROLI - Bozorova Norgul Orzi qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Bugungi kunda ta‟lim – tarbiya jarayonida shunday islohatlar amalga oshirilmoqdaki uni ko‟z bilan ko‟rib qalb bilan his etish kerak O‟sib, ulg‟ayib kelayotgan yosh avlodga keng imkoniyatlar eshigi ochilmoqda. Bundan ko‟zlangan maqsad shundan iboratki, bugungi kunning yoshlari ertangi kun davlatimizni ravnaqiga xizmat qiladigan uning buyukligini yanada yuqoriga ko‟taradigan, ota-bobolarimiz tomonidan bizlarga qoldirgan ulkan boy ma‟naviy merosini boyitib, sayqal berib, takomillashtirib kelgusi avlodlarga yetkazib beradigan shaxs qilib tarbiyalash kerak.