O’zbek tilida fonetika haqida umumiy ma’lumot - Qanoatova Nazokat Sotvoldi qizi, Umaraliyeva Sevinch Saydullo qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada Inson nutqi gaplardan, gaplar so„zlardan, so„zlar tovushlardan tashkil topadi. Nutqimiz boʻlinuvchanlik xususiyatiga ega boʻlgan turli birliklardan iborat ekanligi, Hozirgi davr tilshunosligida jahon tillarining o‟xshash va farqli alomatlarini o‟rganish tillar tipologiyasi deb atalishi, Tilning talaffuz alomatlari nazariy jihatdan o„rganiladi. Fonetika amaliyotda keng qo„llanilishi haqida so`z boradi.